2015-11-20

2015-11-20

Hus coming up!

Nu är det nära! Huset ska resas om 3 veckor. Ynka tre veckor! Det är ju snart det! Det kommer att vara så spännande. Det är ju även vårt hus som är först att resas på hela gatan. Good or bad...

Vi såg till att få oss en liten privat visning av tomten idag. Det var egentligen ingenting man får då vi ju sett tomten tidigare. Tomten är lite speciell och sluttar lite, har lite berghällar, lite angränsning till skog, ligger högre än marken bakom huset som är kommunal mark. Vi ville helt enkelt göra oss en bild över hur tomten kommer att se ut nu när allt är sprängt, grunden är gjuten, mycket av markarbetena är gjorda. Vi bestämde möte med markplatschefen. Grymt trevlig kille! Var vi lite osäkra innan så kände vi oss så trygga när vi gick därifrån. Han hade varit så snäll och ritat så fint i gruset exakt var tomten går, gräsmattan skulle vara, altaner m.m. Vi fick en jättefin bild över hur det blir. Så skoj. Tror tomten blir grymt mycket bättre än jag vågat hoppas. Jag börjar redan drömma om en pool. Haha.

Sen visade det sig väldans tur att vi inte fick vårt förstahandsval av hus. Det ligger med en massa skog alldeles nära huset, med knappt någon bra sol alls. Jag ÄLSKAR solen. Så den vill vi gärna ha mycket av. Och tror nog att solläget kan bli riktigt bra.

Lite förbättringspotential finns det dock. Den kommunala marken bakom vårt hus har varit uppgrävd då man sprängt för nya avloppsledningar och där har de nu arbetat klart och anlagt en grusväg. Dock så är det väldigt kalt runt om vägen (och lerigt just nu). Hoppas de snyggar till lite och planterar en del. Tar nog ett antal år innan det vuxit upp av sig själv ordentligt.

Vi skickade vår beställning på inredningsval i onsdags. Katjing! Tur att vi kan lägga det på huslånet. haha. Nästa vecka fick vi inbjudan till kontraktsskrivning på kvällstid. Bra framförhållning. Not! Barnvakt någon!? Hjälp! Men nu är det nära till att bara softa och njuta ett tag av att se huset ta form. Snart ska vi väl börja fundera på en husförsäljning också. Lite har vi gjort på den fronten med. Vi hade målare här och målade killarnas rum. Det är väl inte så mycket mer vi ska förbereda egentligen förutom att plocka undan grejor och kanske något finlir med något mer. Någon gång i augusti går flyttlasset. Längtar så!

Tänk att om ett par veckor står det ett hus här!

På sidan av vårt hus. Man kommer upp till huset från gatan bakom.

Sidan av vår tomt, med blick mot baksidan

Baksidan av huset. Byggaren visar oss altanen. Bakom skymtar plattan för förrådet.

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan