2015-11-09

2015-11-09

En utläggning om det mest normala

Nu har det varit en massa VABande för vår del. Elsa kräktes i onsdagskväll. Hela kvällen skall tilläggas och inte i toaletten... Därav sanering och tvättande hela torsdagen, men det kom inget mer iaf. Olle fick vara hemma så klart också (som sig bör när det vankas kräksjuka). Arvid blev det ju svårt med denna gång. Han har ju faktiskt skolplikt så honom skickade vi iväg till skolan ändå. Hur skulle ni ha gjort?

Ingen annan har blivit sjuk i familjen och det var ju oerhört skönt. Faran är dock inte över än. Antar att det härjar kräksjuka på förskolan och Olle är väl i farozonen. Så vi var alltså hemma med barnen tors och fre. Dock så var det inte över där då vår Elsa har varit jättearg ända sedan hon blev sjuk. Hon vill inte sova, varken på dagtid eller nattetid. Hon har hållt på med konstiga grejor. Säger att hon vill byta blöjan kl. 02. What? När vill barnen göra det mitt i natten helt plötsligt? Hon som inte ens vill byta blöjan på dagtid. Hon vill bli buren, hon vill inte bli buren. Hon vill inte leka med något utan går bara runt och gnäller med sin snuttis.

Igårkväll, sent, trillade polletten ner. Hon är förstoppad. Stackars liten. Hon hade ju faktiskt inte bajsat ordentligt sedan hon var sjuk. Det är därför hon knappt äter, det är därför hon är jättearg. Det är därför hon vill byta blöjan. Det känns väl konstigt. Det är därför hon har ont i magen på nätterna och inte kan sova. Så det fick bli VAB idag igen för Håkan. Så kan det gå när föräldrarna inte är på den vakna sidan. Det var inget alternativ för henne att gå till förskolan i hennes arga skick. Hon har varit jättearg hela helgen. Vi trodde det berodde på att hon känner av hennes sjukdom från i onsdags. Men icke förstår vi ju nu.

Jag åkte till jobbet nu på morgonen och vad hände då?! Jo, Elsa fick äntligen till det där hemma och är hur nöjd som helst igen. Skönt för henne. Tror Håkan ska gå med henne till förskolan trots allt nu. Det blev en lång utläggning om det här med bajs. Helt normalt när man är småbarnsförälder. :) Nu är vi äntligen på banan igen!


Killarna bygger en bil åt Elsa med golvpusslet

Glad dagen efter sjukdom

Sliten på lördagskväll. Livet var inte så bra just då. Stackars fina Elsa.

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan