2012-06-27

2012-06-27

Midsommar i Ginborn

Ginborn är en liten by utanför Sandviken, vid Storsjön. Där har familjen Eriksson/af Klinteberg sin underbara stuga (läs stugor) med sjötomt. Och vi har turen att få komma och umgås och fira midsommar där varje år (ja nästan varje iaf). Vissa åker dit även när  inte Sandra kan komma upp själv. Vi gjorde inte så förra året då vi hade vår lilla Olle och valde att ta en lugn midsommar på Söderkulla istället. Men i år packade vi HELA bilen full med grejer och tog oss på midsommarfest. Mysigt värre.

Nu har det gått från att vara en tillställning där man firar hårt från lunch till tidig morgon. Några bastubad, fotbollsturneringar, nattbad, surfbräde paddling på nattetid till att vara en midsommarfest som varar från lunch till ca 01 (iaf för vår del med en knorrandes Olle) med en lättare berusning. Hela dagen går nu i barnens tecken. Det är knytis till lunch. Vi går tipspromenad med barn- och vuxenfrågor. Även om barnfrågorna i år var i svåraste laget för mig. Vi klär midsommarstången och dansar. Olle var supermodig och höll handen med två främmande damer utan att blinka. Han tyckte dock det var lite konstigt när vi sjöng grin- och skrattOlles visor. Det är efterföljande godisregn och avrundar eftermiddagen med jordgubbstårta och kaffe. Vi hann lägga Olle innan vi grillade och njöt av en lugn och härlig middag i glada vänners lag. Sedan började Olle vara ganska orolig och babywatchern fick jobba lite. Han knorrade lite av och till hela kvällen tills vi gav upp och gjorde honom sällskap i stugan. Vi fick en hel stuga för oss själva. Det är lyxen alla andra unnar oss då vi har knorrandes barn i familjen.

På midsommardagen vaknar hälften av föräldrarna för att gå ut och leka med sina barn. Resten slickar såren i sängen. Men för oss blev det ganska lugnt och var  faktiskt pigga dagen efter. Det blev smarriga rester till lunch och den klassiska 10-kampen på eftermiddagen. Vi hann träffa fina Elli som kom till världen i slutet av maj. Grattis Malin och Jesper än en gång! Sedan packade vi ihop och träffade mamma och Stefan för middag. Söndagen bar det av till Ikea för att fixa lite grejer till Olles rum för att sedan styra kosan mot 8.an hemma i Vallis. Receptet på en fin midsommar! Tack alla som var där!

Lunch!

Annika skålar!

Värdparet

Olle på midsommarlunchen

Fina tjejer!

Olle iakttar dragspelaren

Fina Sandra!

Kram!

Pappa och Arvid medan stången kläs

Mamma och Arvid dansar

Olle dansar

Vilmer körde runt Arvid på "fulingen"

Dagen efter

Arvid och Vilmer på "fulingen" under promenaden för att titta på djuren

Studsmattan var poppis som vanligt

Gödselspridaren var ännu mera poppis

Lek hos mormor och Stefan

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan