2009-08-03

2009-08-03

Det var koseligt

Äntligen kommer det här lite bilder från vår semester i Oslo. Vi hade det jättekoseligt (mysigt) trots bristen på sol och de hutlösa priserna. Vi gjorde stan och kan den både utan och innan. Vi hann även med lite andra turistattraktioner såsom operahuset, naturhistoriska muséet, botaniska trädgården och Vigelandsparken. En kväll passade vi på att ta en middag med de norske jenterne jag träffade i Australien Mona och hennes Tara och Cathrine. Det var jättetrevligt att se dem igen. Var några år sedan sist. Arvid skötte sig strålande och var så snäll hela tiden. Bilresandet gick över förväntan det med. Det var nog första riktigt långa turen vi gjorde med Arvid nu. Bara man inte stressar utan tar lite pauser då och då går det toppen. Arvid passade även på att fylla 9 månader i Oslo! Grattis lilla vännen!

En kort hotellrecension:
Vi bodde på Scandic Sjölyst ett par minuter utanför city. Det var jättefina rum (nybyggt?) och det fanns gott om plats för resesäng. Vattenkokare på rummet gjorde vällingrutinerna lite smidigare. :) Enda nackdelen var den trånga restaurangen där alltför många turister skulle äta frukost samtidigt. Tågstationen låg väldigt nära hotellet, men tyvärr var det ombyggnad på den stationen den här sommaren så en direktbuss ersatte vilket tog ca 5 min in till city. Helt ok ändå! Vi är ändå klart nöjda med hotellet även om vi kanske bor inne i city nästa gång. Var dock smidigt att man kunde ha bilen i garage under hotellet (troligen inte möjligt inne i city?).


Håkan och Mona

Tara, Cathrine och jag

Mona & Arvid

Det nya fina operahuset

Utanför slottet

Det är roligt att bo på hotell

Skymning i Vigelandsparken


Statyer är inte speciellt underhållande påpekade Arvid

2 kommentarer:

johanna sa...

Är Arvid redan en liten casanova?
Hörde ryktesvägen att Arvid flirtar med expediterna på Lindex i Oslo City ;)

Maria sa...

hmm. nu fick jag något att fundera på. :) Kan mycket väl stämma eftersom jag var där och provade en massa kläder. Han höll sig alltså sysselsatt under tiden. haha. Hur har det ryktet kommit ända till Stockholm? :D

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan