2015-08-02

2015-08-02

Två olika dagar i Furuvik

Vi åkte lite spontant till Furuviksparken torsdagen när vi var i Sandviken. Det ligger ju så pass nära är det går att vara spontan ibland. Vi packade lite korv, bröd, saft och kaffe och begav oss iväg. Det var lite osäkert gällande vädret, men det blev ju en riktigt härlig dag trots allt. Vi började med att grilla korv. Måste säga att naturen bidrar till en riktigt härlig upplevelse i Furuviksparken. Naturen bjuder på en fin inramning och djuren får riktigt fina platser att bo på insprängt bland bergsknallar och skog. Korvgrillningen görs även den fint uppe på berget, nästan längst in i parken.

Det blev inte mycket till djurspaning när vi var där. Men så brukar det tyvärr vara i vår familj när det vankas karuseller. Det är liksom det som gäller. Det är ganska bra att karusellerna brukar öppna lite senare än övriga parken. Vi får nog jobba med den här biten en del.

Men vi åkte i alla fall en jättefin liten flodtur och den var supersöt och lite djur kikade vi allt på där såsom lama och flamingos. Annars hann vi iaf spana in orangutangen, lemurerna, några sorts stora bockar (art oklar) och lite annat såsom hästar, fiskar m.m.  Sedan bar det av mot karusellerna och det blev åkning så klart. Vi hade ett litet missöde i spökhuset där kusinerna prompt skulle gå in. De kom ut lika snabbt. Arvid blev jätterädd. Varför lär man sig inte?! Inga fler spökhus eller liknande på ett tag. Inte värt att de ska bli ledsna även om de så gärna vill innan. Han gaskade upp sig ganska direkt efter då de fick åka en lite högre fritt fall än vanligt. Han börjar bli lite varm i kläderna gällande karuseller iaf. Ser fram emot vårt Grönan besök i slutet av aug.

Kusinerna var så fina och körde bilar och larven m.m. tillsammans. Tyvärr hann regnet ikapp oss (som fler gånger denna sommar) och vi avrundade dagen kanske lite tidigare än planerat. Men vad gjorde väl det när det blev en sån fin dag!?

Korvlunch

I flodbåten

Spännande!

Vågade inte klappa den, men den var väldigt fin!

Dags för larven!

Kepsnissarna

Kaffeselfie!

Sis ♥

Fina pojkar i kaffekopparna

Olle taggad trots regnet

Regnet hann ifatt oss. Tur vi var kittade

Rubriken tyder ju på att vi gjorde två dagar i Furuvik och det gjorde vi faktiskt. För dagen efter åkte jag och pojkarna och hälsade på fina vänner som bor just det, i Furuvik. Vi stannade några timmar för fika och lek innan vi åkte hemåt Vallis på fredagen. Ett fint avslut på månaden! Hej Augusti!

Nej det är inte vår Elsa. De har en alldeles egen variant. ♥ 

Middag på Ikea Uppsala på vägen hem. 100 kr för oss tre. Galet billigt.

Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan