2010-08-02

2010-08-02

Arvidkuriosa

Arvid utökar sitt ordförråd i stadig takt senaste veckan. Det känns som om han kommit över en tröskel och har nu vågat prova sig på lite nya ord. Han är i en underbart härlig period just nu. Han är glad hela dagarna och tycker det mesta är skoj. Hans nya lek är att peka och säga där när det inte är något där för att luras. Han skrattar så han kiknar när man tittar. Han har ställt om till semestertider och är uppe nästan till 22 varje kväll vilket innebär att vi brukar få sovmorgon framåt halv nio. Det vi inte får på kvällen får vi alltså på morgonen istället. Det är helt ok när han är så mysig om kvällarna.

Ord som vi är säkra på att han har koll på:
Daadid - Arvid
Atta dig - Akta dig (när vi sjunger Lilla snigel) (ny för veckan)
Trattor - Traktor
Flyja - Fluga (ny för veckan)
Däh - Där
Titta - Titta
Mamma - Mamma
Pappa - Pappa
Tack - Tack
Ja - Ja
Nej - Nej (det kan visst betyda Ja ibland. Det är lite oklart)
Dutti - Duktig (ny för veckan och det säger han varje gång han tycker att han gör något bra och så klappar han händerna :))
Tut tut - När han leker med tåget

Lite mindre säkra på:
Pa - Lampa
Nana - Napp
Bu - Buss
Hej - Hej (det händer så sällan så därför lite oklart om han kan det)

Sen säger han hel massa hela tiden. Han pratar ju sitt språk. Han har säkert en massa ord för saker som han berättar för oss, men som vi inte förstår. Kanske klarnar det med tiden.

Han har även lärt sig en hel del kroppsdelar. Han har alltid rätt när vi frågar vart huvudet, foten, magen och öronen sitter. Ibland blir det lite galet med näsan. Den och händerna tränar vi på just nu.

1 kommentar:

Annika sa...

Efter Gotlandsveckan kommer ni kunna lägga manga ord till den listan tex FASTER, ANNIKA, GUIGUI ... ;)

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan