2016-05-25

2016-05-25

Sommarsjuka

Hela våren susar förbi i ett hiskeligt tempo. Vilka härligt soliga dagar vi haft i början av veckan. Svettigt värre. Jag har haft förmånen att VAB:a två av mina fina barn dessa dagar och har njutit av solen. Igår tyckte jag att barnen verkade bättre ändå (de har varit febriga sedan söndagen) och tog med dem och picknick till Skavlöten i Täby för lite strandhäng. Det var så härligt att känna sand mellan tårna och att få svettas lite. Vi grävde vattenbanor och matade fåglar och åt finlunch bestående av sallad för mig och pannkakor till barnen.

Barnen var lite vissna trots allt. Olle bad också om att få åka hem när vi varit där ett par timmar och Elsa vägrade att somna i vagnen så vi åkte hemåt efter lunchen, så hon fick sova i vagnen hemma istället. Annars skulle det bli så sent innan vi kunde åka hem om hon skulle sova klart först. Väl hemma upptäckte jag ju att Olle var lite prickig igen. Det är ju hans ständiga aber att han jämt blir prickig av olika anledningar. Vi har ju avverkat de flesta anledningar till prickar och nu kände jag igen dem sedan tidigare erfarenheter, Scharlakansfeber. Det orsakas pga av en reaktion mot streptokocker och han hade ju klagat att han fått ont i halsen... Elsa blev först sjuk i söndags och sen också Olle tätt följt efter det.

Så igår kväll åkte vi till Täby husläkarmottagning då de tyckte vi skulle kolla upp det hela. De har kvällsöppet och man får en bokad tid. Det är så smidigt istället för att att hänga på låset på morgonen och försöka få en drop-in tid med sjuka barn tillsammans med övriga Vallentuna. De tog odlingsprov på Olle först. Han var superduktig. Elsa freakade bara hon såg doktorns stetoskop. Så odlingsprov från halsen var inte speciellt populärt kan ni tänka. Nåväl. Med lite milt våld gick det bra. Vi fick vänta i väntrummet och när doktorn kom ut för att kalla in oss igen freakade Elsa igen bara hon såg honom. Vi fick vår dom i väntrummet istället. Båda var positiva dvs de hade båda halsfluss och vi åkte hem med två flaskor penicillin. De får gå igen på förskolan på fredag då de är smittfria, så det blir ett par till dagar med VAB för oss helt enkelt. Skönt åtminstone att vi kan ha Olles kalas på söndag enligt plan.

Så här mysigt var det iaf på stranden igår. Konstigt det där att det kan vara så varmt ena dagen och så icke-varmt andra dagen... Idag blev det jacka till jobbet!


Deeptalk


Lunch

Änderna blir fulla av pannkaka

Tough life, men någon måste leva det


Prickig i scharlakansfeber



Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan