2016-05-18

2016-05-18

Lite om barnen

Nu var det överraskande längesen jag skrev här. Dagarna rullar på! Våren är här och vi njuter av de både varma och kalla dagarna som vi bjuds på. Det svänger friskt. Bikini ena dagen och läge för täckjacka nästa. Jaja. Det är väl det svenska vädrets nyckfullhet som spelar med oss.

Här hemma är det mycket fokus på uteaktiviteter. Barnen spelar fotboll mest hela eftermiddagarna efter dagis/skola och Elsa gillar hoppmattan och spenderar mycket mer tid i den än vad hennes bröder gör.

Annars spelar ju Arvid även fotboll i sitt lag nu. Träningar tisdagar och torsdagar kl 17. Tightar till vårt schema lite planeringsmässigt, men fungerar ändå fint. Och jag vill så gärna uppmuntra aktiviteter med rörelse. Så klart ska han då få spela fotboll om han ber om det. Får se hur det blir med två sporter med vardera två träningar i veckan i höst. Hmm...

Olle har hittat en fin kompis på förskolan vilket är superskoj. Han pratar sig varm om honom och har följt med hem efter förskolan ett par gånger. Nu är det kompisens tur att äntligen få komma hem till oss. Blir mysigt. Olle har även en grej för siffror just nu. Vi får visst två små matematiker här hemma. Matte är ju Arvids bästa ämne i skolan enligt honom och slår alla andra ämnen med hästlängder. Olle frågar ofta vad en massa tal blir. Typ "Vad blir 73 + 12 + 34 + 6 + 20?" Han säger dem i en hiskelig fart och det går knappt att svara rätt även om man försöker. Ibland kommer han även och säger typ: "Jag vet vad 12 + 12 blir. Det blir 24!". Då har han gått och räknat för sig själv. Sötnosen. Olle är nu ritkigt säker på cykeln och vi kan släppa ut honom på gatan. Lite svårt fortfarande med start och stopp, men det kommer nog snart det med.

Döm om min förvåning när Arvid bad om att få en Rubriks kub här om dagen. Blev hög prio att få hem en sådan och nu sitter de och rattar här hemma. Får se hur det här utvecklar sig. Pappan i familjen blev ju så klart hooked och sitter och lär sig algoritmer för att lösa denna magiska kub. Allt är för mig ett mysterium. :)

Elsa älskar förskolan och hon springer direkt till gungorna när jag lämnar. Hon har knappt tid att säga hej då. När hon är hemma smyger hon undan och tjuvspelar på iPaden. Hmm. Not good. Det ger ju iofs vissa positiva egenskaper. Som att hon kan alla färger på engelska och svenska. Hon förstår även skillnaden på språken och svarar rätt när jag frågar var färgen heter på engelska respektive svenska. Så helt förkastligt är det ju inte. Det är ganska harmlösa sånger hon sitter och tittar på med. Annars har hon börjat intressera sig lite för sina My little ponys och för BRIO-tågbanan. Pussel slår väl ändå alla hennes intressen och hon lägger pussel med 50 bitar(!). Har aldrig upplevt att pojkarna fastnat så för pussel och fröknarna på förskolan pratar ofta om hennes pusselbegåvning.




Inga kommentarer:

Min senaste träning

Följ oss med Bloglovin

Follow on Bloglovin

Sidvisningar förra veckan